ADVIES

KLEDING ADVIES

Wij raden u aan comfortabele kleding te dragen zoals jeans en een sweater, winddicht jack en lichtgewicht schoenen.
Korte broeken zijn niet toegestaan ​​en schoenen met zware of brede zolen worden niet aanbevolen. Het dragen van een Helm is verplicht en indien u er geen heeft is het mogelijk er een te huren.
Zonnebril kan nuttig zijn als het zonnig is.

AANKOMST TIJD

Wij raden u aan om uiterlijk 08:15 aanwezig te zijn zodat u de tijd heeft om in te schrijven voordat het evenement begint.
Indien u deelneemt in groep 3, zorg er dan voor dat u bent ingeschreven voor 08:45 zodat u klaar bent voordat de briefing in het paddock huis begint. Ook wanneer u eerder aan een Drive@Weeze evenement hebt deelgenomen bent u verplicht deze briefing om 9:00 bij te wonen!

DRIFT BENODIGDHEDEN

U heeft een achterwiel aangedreven auto nodig voorzien van een sper- of gelast differentieel. Dat zijn de enige ingrediënten die u nodig heeft om te beginnen. Het hebben van een auto met handgeschakelde versnellingsbak, een goede set schokdempers en een goed ondersteunende stoel maakt het veel makkelijker! Het volgende niveau is de stuurgeometrie wijzigingen zodat u meer Drift-hoek kunt maken en het verhogen van het motorvermogen.

Indien u niet voldoende vermogen heeft kunt u compenseren door de spanning van de achterbanden te verhogen tot ±4,0 Bar. Op deze manier neemt u grip weg van de achterbanden en zal de auto beter glijden. Achter kunt u het beste (goedkope) oude banden gebruiken en op de voor-as banden met meer profiel. Ook helpt het om achter een kleine bandenmaat te monteren.

Er zijn gespecialiseerde garages die u kunnen adviseren over het opzetten, bouwen en aanpassen van drift auto's waaronder Molenaar Race-& Rallysport gevestigd te Vierlingsbeek. 

BESTE DRIFT AUTO'S

In principe is het mogelijk met iedere achterwiel aangedreven auto te Driften. Indien de auto een Sper of vast gelast differentieel heeft dan zal dit het veel makkelijker maken.

Goede auto’s om het Driften mee te leren zijn:

 

ALLES OPGESOMD

EISEN:

ONS ADVIES:
 

nieuwsbrief

Vul onderstaande gegevens in en blijf op de hoogte van ons Drift activiteiten

voornaam + achternaam

e-mail

land